top of page
210327_glas_op_bassecour_19.8c0ac2ed9f21.jpg

Het glazen dak boven de grand foyer ligt op een stevige stalen constructie.

08. Vooruitblik

hoofdstuk 8

Vooruitblik

Eind september 2021. De medewerkers en vrijwilligers verzamelen zich in de tuin bij de Colonnades. Na de mededeling ‘Half april gaat het paleis open!’ waren er blije gezichten. Het was een welkom perspectief in het tweede coronajaar, vierde verbouwingsjaar en eerste jaar van de nieuwe beleidsperiode. Het komende jaar zal dan ook grotendeels in het teken staan van de herinrichting en heropening van het paleis en van de ‘afbouw’ van de ondergrondse uitbreiding.

Stel het je voor ... straks lopen er weer bezoekers in het vernieuwde paleis. Ze gaan langs en door de heringerichte vertrekken en kamers, bekijken van dichtbij de tot de verbeelding sprekende en gerestaureerde voorwerpen. Alles schittert, is fris en schoon. De bewegwijzering is helder. In het Onderhuis krijgen de bezoekers het verhaal van het paleis zelf te zien; Paleis Het Loo in Vogelvlucht. Bezoekers kiezen voor één van de drie audioverhalen, waarin de verschillende bewoners tot leven komen: Willem en Mary-, Huis van Wilhelmina- of Thuis bij de Oranjes.

 

Na de opening van het paleis zal de focus zich vanzelf verleggen naar de opening van het nieuwe museum met daarin de vaste tentoonstelling De Oranjes en de eerste tijdelijke exposities Oranjebloesem (2023), Seats of Power (2023) en Wonen als een Vorst (2024).

Het gaat dan om aanbestedingen (decor, materialen), fondsenwerving en sponsoring en het regelen van bruikleentransporten. Ook de verdere ontwikkeling van randprogrammering, social media campagnes, communicatiestrategieën en publieksfaciliteiten. Tevens leggen we de laatste hand aan de inrichting van het Juniorpaleis.

 

 

2022 belooft een mooi jaar te worden. We zijn letterlijk en figuurlijk op weg naar het einde van de Vernieuwing & Verbouwing en staan aan de vooravond van een nieuw begin. We hebben er alle vertrouwen in dat de ondergrondse uitbreiding wordt opgeleverd en zien uit naar de inrichting ervan!

“We staan aan de vooravond van een nieuw begin.”

vestibule_paleishetloo.4cadae51514e.jpg

Stuk voor stuk vindt de collectie zijn weg weer terug in het paleis.

In 2022 gaan de paleisdeuren weer open voor bezoekers.

‘Hoe meer bezoekers, des te beter.’

‘Een facilitair medewerker is gastvrij. Voor collega’s en bezoekers.’

bottom of page